отворена покана

ЗА УЧАСТИЕ В СЛЕДВАЩОТО ИЗДАНИЕ
НА ВОДНА КУЛА АРТ ФЕСТ 2014
СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО В АЛТЕРНАТИВНИ ПРОСТРАНСТВА
20 – 25 ЮНИ 2014

Сдружение „Име” и приятели ви канят да участвате в 8-то издание на фестивала в нашите Врeменно защитени пространства между 20 – 25 Юни 2014.

Фестивалът е инициатива на артисти и създава платформа за обмен и изложение както на съвременни български, така и на международни творци, и тяхното изкуство, и идеи. Традиционно фокусът на Водна Кула Арт Фест е използването на занeмарени сгради, публични пространства и места с определена ценност в столицата и страната.

Каним ви да предложите своите концепции за творби: картини, инсталации, видео и фотография, живопис, графити проекти, прожекции, активистки акции, пърформанси и други съобразно местата и контектса на фестивала.

Приветстваме предложения, съобразени със спецификата на: пространствата, историята им или социално ангажираща акция, съобразена с района, социални и политически въпроси като толерантност, междупоколенчески въпроси, междуполови, икономически, опазване на околна среда, урбанизъм и др.

Също:

В предвидената паралелна дискусионна презентационна програма, освен темите предложени от международните ни партньори (“Stuff That If You Had More Than One Life You Would Certainly Do But Unfortunately Your Days Are Numbered”, “Why continue” ), имате възможност да предложите дискусия/презентация на тема по ваш избор!

Алтернативните изложбени пространства, който ще имаме възможност да населим с изкуство са (натиснете линковете, за да видите снимки):

  • Водната Кула, кв. Лозенец – символ и първа дестинация на фестивала
  • Старата Леярна и хале
  • Магазин Рока – на ъгъла на Мария Луйза и Екзарх Йосиф, над подземието Сердика-витрини
  • Подземието Сердика – с археологически останки на ъгъла с бул. Мария Луиза и ул. Екзарх Йосиф – под магазин Рока
  • И други, за които ще уведомим своервременно!

Възможна е промяна в дестинациите на фестивала поради независещи от нас причини, както и добавянето на нови – в този смисъл ако имате идея за site specific – пространствена или концуптуална активистка идея за определено публично място, моля споделете го, може с общи усилия да го включим в рамките на фестивала!)

Изпратете кратко резюме на своята идея, кратка автобиография и/или портфолио/сайт

  • Срок за кандидатстване: 15 Април
  • Резултатите от селекцията ще бъдат обявени: след 25-ти Април.

Допълнителни технически инструкции в рамките на възможния ни бюджет, ще бъдат обсъдени с избраните артисти.

Надяваме се, че заедно ще успеем да се нагодим към града ни за сетен път и неговите особености във времето, в което живеем, чрез временно защитените ни пространства за свободна изява и мисъл и го променим към по-добро чрез изкуството!

Водна кула арт фест – не е буквално за кулата и не води частна битка за собственост, а за изконно право на съществуване с правна и морална оправданост за всеки. Изкуството е един от преките пътища, по които може да се премине отвъд сегашното – макар и продължително, и да се намерим в бъдещето или обявим заявка за възможно такова, чрез ентусиазираното постоянство в нашите временно защитени пространства.

Предвиждаме и пътуваща изложба с част от творбите на фестивала през Септември- където ще направим опит за децентрализация на културния живот от София и ще запознаем по отдалечената публика с творби на съвременното изкуство в партньорство с различни организации.

Фестивалът се обявява в полза на кандидатурата на София за Столица на културата за 2019 и е част от Културния Календар на града.

Повече информация на:

www.watertowerartfest.com
както за новини и обяви следете сайта и facebook профила ни и twitter!

Водна Кула Арт Фест Екип
watertowerartfest@gmail.com

25.02.2014
София

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>