кои сме ние

Фото Галя Йотова- преформанс Радина Стоименова – откриване водна кула арт фест 2014

***

Водна кула арт фест отличен с Лейбъл на Европейската Фестивална Асоциация за 2015 и 2016 г

EFFE LABEL CERTIFICATE0001

***

10 години Водна кула арт фест 16-25.06.2016 – последни 10

За десета поредна година фестивалът, стартирал като артистична инициатива за облагородяване пространството около водната кула в столичния квартал Лозенец и превърнал се с годините в значим международен арт форум, ще търси начините, по които съвременното изкуство може да облагородява пространства, градове, хора, привличайки в тази мисия артисти от цял свят.

През годините фестивала се доказа като успешна платформа за комуникация на много нива в града ни, свързвайки артисти, институции обикновенни граждани и международни мрежи от артисти и иницативи. Пространствата които откриваме и отваряме към света, вдъхновяват хора  от цял свят, предизвиквани те реагират спонтанно и творчески на самото него, относно проблем или казус довело до състоянието в което се намира в момента

***

Царска гара в Казичене 2013- инсталация от стъкло на Ян Домс- фото Галя Йотова

Официално писмо от Н.В.Симеон II

 

Самата водна кула в кв. Лозенец – символът на събитието и дългогодишна негова локация – от три години е недостъпна за дейностите на фестивала с решение на Столична община. Въпреки това, днес, сградата е отдадена от общината за функциите на културен център – резултат, който организаторите считат за свой успех и заслуга от своите насочени дейности към кулата през годините.

Водна кула арт фест  2011- Борис Ойкерман, Израел - инсталация в кулата

сдружението

Какво e сдружение “ИМЕ”?

То може да бъде всяко едно “име”, което застава зад идеи за отворено и непредубедено сътрудничество чрез изкуствата с “другите”, който могат да бъдат и другите в нас.

Ние сме за преодоляването на тези “други” чрез средствата на изкуствата и съвместна работа на най–общо казано креативни хора, институции, граждани за преодоляване на социални проблеми заедно.

 

Целта ни е да създадем независими артистични центрове и резиденции в България за една свободна духовна зона на комуникация.

2013, фото Галя Йотова- Норвежката група, Самси