Споделен oбяд с MOVE.BG и Творческа Резиденция Водна Кула №2 (1-17 юни 2018) – 15 юни

Сдружение ИМЕ/Association IME и MOVE.BG Ви канят на “Споделен обяд” – акция в полза на хора в нужда и инициативата “Солидарна кухня” София (провеждаща се всяка неделя в Солидарния клуб на ул. “Георг Вашингтон” №51).

Седнете с нас на “споделена маса” – символ на благоразположение към другия и толерантност, активна гражданска позиция и търсене на пресечни точки между творческите практики и социална иновация: един обяд за теб и един „висящ“ за човек в нужда.

Събитието е част от Творческа Резиденция Водна Кула 2018: „Социално развитие чрез творчески практики“ и по време на обяда ще бъде представен проект на Руби Сидър (Великобритания), артист и участник в резиденцията. В основата на проекта й ще залегнат разговори, записки и идеи събрани на място в различни столични институции, които Руби има за цел да посети по време на престоя си.

Програма:

13:00 – 15:00 платен обяд + представяне арт проекти

Обедното меню ще бъде подготвено от гост-готвач, като местата се осигуряват с предварителна резервация. Стойността на 1 куверт е 25 лв. (включва 1 обяд и 1 висящ обяд).

Запазването на места се извършва с предплащане през PayPal

или с потвърждение по имейл на watertowerartfest@gmail.com (ще ви бъдат изпратени данни за банков превод)

15:00 – “Споделена маса” пред дома на MOVE.BG / Минерални чешми – раздаване на предплатени обеди

Събраните средства и продукти ще отидат за неделния обяд организиран от Солидарна кухня – 17 юни, а част от сготвените „висящи“ обеди ще бъдат раздадени още в същия ден, на 15-ти.

Акцията се провежда в рамките на Творческа Резиденция Водна Кула №2 (1-17 юни 2018) и е част от Results: Water Tower Art Residency 2018, публичната програма представяща резултати от резиденцията (14-16 юни) – проекти, разработени на място.

Обядът ще даде възможност да се запознаете отблизо с работата на артисти-участници и екип на Творческа Резиденция Водна Кула №2, както и екипа на MOVE.BG, домакини на “Споделен обяд”.

MOVE.BG търси и развива иновативни решения за устойчива социална промяна и утвърждава култура на градивен диалог, колаборация и споделени ценности. Част от мисията на организацията е да подкрепя и изследва ролята на изкуството в контекста на социалните иновации.

Творческа резиденция Водна кула №2, 1-17 юни 2018, се организира от Сдружение ИМЕ/Association IME за втора година, като продължение на изграденото от фестивала Водна Кула Арт Фест / Water Tower Art Fest(2006-2016). Форматът творческа резиденция цели, чрез двуседмичен престой и работа по проекти на място в София, да се продължи зададения тон и традиция: артистично развитие на творци и тяхната публика, и създаване на проекти в конкретен контекст на конкретна локация или т.нар. site-specific art.

Темата на 2018 издание е “Социално развитие чрез творчески практики. Проектите, които ще се разработват в рамките на резиденцията, ще търсят взаимодействие между съвременни творчески практики и социална ангажираност. Ключов елемент е участието на международни артисти и гости рамо до рамо с местни такива – целта не е налагане на решения „отвън“, а съвместна работа и диалог, решаващ проблемите „отвътре“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>