Tower to the People – Ким Доти Хахман

Tower to the people from Kim Dotty Hachmann on Vimeo.

Кулата – на хората!

Пиктограмна анимация, 11 мин.
подготвена специално за фестивала студентска пиктограмна анимация
Организатор и куратор на проекта е асистент преподавателят Ким Доти Хакман от SRH Hochschule der populären Künste (hdpk) в Берлин, Германия.

В тазгодишното издание на Водна кула арт фест се налага една нежелателна промяна. Кулата – емблема на фестивала – е затворена за посетители от местните власти. Поради проблеми от политическо естество в България, тази кула се превръща в нещо повече от затворена монументална сграда – място, където се случват промени. Студентски екип от hdpk Берлин събира информация относно така създалата се ситуация и решава да я визуализира чрез едно вдъхновено протестно видео срещу забраната за достъп.

Целта на студентите е да подкрепят и популяризират искането: Кулата на хората! Тази неповторима стара кула се е превърнала в символ на Водна кула арт
фест и би трябвало надеждно да отстоява политическата независимост в България. В момента корупцията и политическите разногласия властват над страната и населението ѝ и именно затова този фестивал е толкова важен за всички нас – за да подчертае нуждата от промяна. Така че позволете ни да наложим един нов начин на комуникация!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>