работилници

active box, c-print, 2012, © Kim Dotty Hachmann

ТВОРЧЕСКИ РАБОТИЛНИЦИ

За записване и информация за работилниците на:

watertowerartfest@gmail.com

Няма такса за участие/ No participation fee

 

17-19.06, 22.06

Play off – видео пърформанс уъркшоп за деца/ video-performance workshop for children*

Нео и Ким Доти Хакман, Берлин, Германия

Гьоте-институт България / Goethe-Institut Bulgarien

Участници/ Participants: Макс. 10/ up to 10

Възраст/ Age: 8-14

*Местата за запълнени. Моля, разгледайте останалите работилници.

 

17.06 – 15:00  - първа среща, намиране на идеи

18.06 – 20.06 -  от 11:00 – различна продължителност – работа

22.06 / 23.06 -  презентация на резултати

Германската медийна артистка Ким Дороти Хахман и 11-годишният й син Нео канят до десет деца на видео-уъркшоп и пърформанс, целта на който е да се установи какво е онова, което ни вълнува и как то може да бъде визуално представено.

Ще стартираме съвместен процес, в който ще установим какво ни вълнува и какви са интересите и способностите на всеки един от участниците, за да ги споделим в групата. След един интензивен първоначален разговор заедно ще си представим, как биха могли да изглеждат изображенията и поредиците от изображения към така събраните ни идеи и под каква аудио-визуална форма бихме могли да представим нашия проект.

Ще размишляваме над естетиката на изображенията, начините на разказване, актьорската игра, костюмите и местата за снимки. По този начин ще разберем как взаимно можем да си помогнем, за да създадем общ съвместен филм.

 

Молим децата да си носят храна и напитки.
Гьоте-институт ще осигури допълнително сок, вода, плодове, сандвичи и бисквити.

 

 

18.06, 10:00 – 18:00*

Фабрика 126/ Fabrika 126

Ден на творческите работилници/ Workshops Day:

 

10:00 – 17:00

Уъркшоп дърворезба/ Стелиян Стелиянов, България

Няма възрастови ограничения.

Ателието на Mr.Stu. ще предложи работа с материал дърво. Ще имате възможност да изпробвате уменията си в различни видове операции, свързани с обработването на дървото, например резбоване, рязане, лепене, оцветяване, както и сътворяване на различни предмети, аксесоари и декорации.

 

10:00 – 11:00
„Кафез“ - акварелна техника/ Евгения Ботева, България
Възраст: 5+

По време на  Водна кула арт фест ще имате възможност да видите някои от моите творби от серия „Кафез“, както и да се включите в придружаващата работилница, където ще се запознаете отблизо с акварелната техника и, разбира се, позволите на въображението си да полети заедно с мен.

 

 11:15 – 12:15

“Пясъчник за малки и големи”/ Ева Тенева-Зайков, България
Възраст: 5+

Работилницата „Пясъчник за малки и големи“ предлага весело и приятно усещане за детска радост при забъркването на материала, извлича настроение от цветовете и създава емоция за всички сетива. “Портретът” като тема няма да бъде ограничение, а насока към “Портрет на природата”, “Портрет на куче, коте”, а за по-големите – предлагам по-сложни прозведения: “Портрет на емоцията”, “Портрет на радостта”, “Автопортрет на веселието”. Ще се работи с оцветен пясък и други естествени материали – зърно, леща и т.н.

 

12:30 – 14:30

“Видео от, за и на телефони”/ Албена Баева, България

Възраст/ Age: 8–13

Участници: 10-12

*Изисква смартфон с Adobe Clip или iMovie софтуер

След този клас ще знаете как да снимате по-добре със своя телефон, как да монтирате и обработвате свое авторско видео, така че то да изглежда професионално и готово за споделяне.

Ще се обърне специално внимание на темата на фестивала и работите, които децата ще могат да разгледат по време на различните изложби.

Участниците ще могат да публикуват своята кратка творба в Youtube канал, създаден специално от фестивала за тази работилница.

За кого е подходяща:

Работилницата “Видео от, за и на телефони” е насочена към деца на възраст между 8 и 13 години, които имат интерес към изкуство и онлайн социални мрежи.

Необходимо е всяко дете да има смарт телефон с предварително инсталиран софтуер като Adobe Clip или iMovie, както и имейл, който да може да ползва.

 

15:30 – 18:00

Смесени техники колажи/ Сузана Лопез Фернандез, Испания
Възраст: 13 +

Ателието ще покаже смесени техники за представяне на изображението – рисуване, чертаене, колаж, както и различни техники за рисуване.

 

 18.06, 10:00-13:00; 15:00 – 18:00

TYPODIOLOGUE – работилница по типография и графичен дизайн/ typography and graphic-design workshop

Агниешка Зиемижевска, Мартин Крамек, Полша

SOHO – SOFIA HOLISTIC COWORKING COMPANY

Участници/ Participants: 7-15

 

Темата на ателието ще е търсене на диалог в изкуството, комуникация в сферата на графичния дизайн и типографията. Стартовата точка ще бъде установяването на универсални знаци, съществуващи и в българската, и в полската азбука. Целта е участниците да опитат да открият ценността на диалога в неговите междукултурни, интернационални, интерперсонални аспекти със средствата на артистичното изразяване. Участниците ще изработят шаблони за постери, които по-късно ще бъдат изложени в рамките на фестивала.

 

20.06., 12.00-15.00

Карта Природен Град (www.wildcitymapping.org)

Разходка и картографиране на поляната в Младост 1, до Окръжна болница и Дървенишка река, София/ Walk and mapping of a meadow in Mladost 1*

Мая Йоцова, България, Канада

 

Участниците ще бъдат поканени да се разходят за самостоятелно или в малки групи в района и да го изледват. Ще им се дадат листа и моливи, на които да запишат или да нарисуват своите впечатления. Накрая участниците ще бъдат снимани с написаното от тях и снимките ще бъдат сложени в онлайн карта.

В проектите си с нови медии Мая използва традиционните методи за картографиране, за да разшири концепцията за география и да създаде онлайн карти, които съчетават географските забележителности на едно място с впечатленията на хората за него. В последния си проект Карта Природен Град (Wild City Mapping) заедно с колектив от артисти, Мая картографира значимостта на зелените площи, които не са обособени като паркове и не фигурират в официалните карти на Монреал, Канада. Иска да направи същото в София и да сравни мястото на природата в града, съпоставяйки канадската и българската реалност.


С ексклузивното партньорство на: Слънчоглед

 

 

©Water tower art fest

https://www.facebook.com/watertowerartfest/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>