Дискусия

Снимка Мариян Маринов, Водна кула арт фест 2013, акция Панчаревско езеро

***

Водна кула арт фест “последни 10″/Water Tower Art Fest “last 10″

20. юни (понеделник), 14:00  17:00 – Център за култура и дебат “ЧЕРВЕНАТА КЪЩА” - Червена зала

Политики на съвместна дейност/

Артистични инициативи от София, Балканите и Европа- възможни колаборации

 

В предимно материалистично общество, където ценностите граничат с изкушения, каква е ролята на артистичните инициативи!? Нуждата от споделяне помежду ни е по голяма от непрекъснатите опити за убеждаване и доказване на мястото ни в обществото.  Липсващия диалог между институции и такива инициативи, не е просто още едно недоразумение, а по скоро липса на здрава основа за комуникация, базирана в разработена и последователна културна стратегия на демократичните процеси, където има място за всички!

 

Прогресивните идеи имат нужда от споделяне между артисти, институции и нации. Затова ви каним да дискутираме практични и съдържателни въпроси, относно съвместна бъдеща дейност и цел.

 

Участници:  Мейра Ахмемулич, международен координатор на един от най-големите артистични център за независимо изкуство - konstepidemin.se в Швеция, международен координатор в Констепидемин, в Гьотеборг, Швеция, ще представи международната резидентна програма от Констепидемин, както и други проекти, ръководени от международната група. Констепидемин е организация, ръководена от артисти, както и най-голямото работно място в Швеция за независими артисти, с над 130 професионални артисти в различни сфери, сред които художници, дизайнери, музиканти, писатели, режисьори, артисти от сферата на филмовото изкуство, актьори, танцьори и др.

Анти Аргирио, Димитрис Мисалерос, Панегис Кутцокостас Action Field Kodra –International Contemporary Art Festival, Гърция (www.actionfieldkodra.gr),

И др

Вход свободен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>