2009

ВИДЕА 2009

 

 

ПЛАКАТ 2009

СНИМКИ 2009

НАШАТА МИСИЯ 2009

Тази година целта на сдружение Име е да проведе конкурс с интернационално участие за акцията Водна Кула Лозенец, вече превърнала се в символ и традиция на независими и работещи чрез социално ангажиращо изкуство артисти. Приобщаването на различни хора със социален статут, положение и възраст чрез средствата на изкуството е единия от приоритетите на ИМЕ. Различните медии и похвати на съвременното изкуство, вече практика в Европейските страни е примерът, който и ние възприемаме като основен метод за работа и взаимодействие в обществото.

Интегриране и облагородяване на забравени и пренебрегнати места и сгради с архитектурно и историческо значение придава смисъл на инициативите ни.

Ето защо е и възникналата необходимост от поредна акция в района на Водната кула с традиционното очаквано приканване към активен социален живот чрез изкуството и активиране на социални слоеве и младежи в дейно участие за промяна на качеството на градския живот и възпитание в красивото.
Още повече че се появи спонтанна нужда от разрастване на акцията чрез масивно участие на артисти от чужбина. За тази цел ще приобщим няколко градски галерии, където ще се продължи идеята за независим арт център – Водна Кула, ще се покажат изложби на широката общественост. Някой колеги художници ще отворят ателиетата си, за да покажат творчеството в уникалната си среда. Ще има широко отразяване в националните медии и телевизии.

Възприетата от нас идея е и да се продължи дейността и за по малки общини от страната в по-късен етап, чрез семинари и споделени практики от гости представители на такива общини от Европейски страни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>