Екипът ни

ЕКИПЪТ НИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

снимка Галя Йотова

 

 


Ния Пушкарова – артист/художник, организатор и инициатор на фестивала, основател на сдружение ИМЕ
Художник и артист, инициира и организира Водна кула арт фест – международeн фестивал за съвременно изкуство от 2006 г. насам – платформа за комуникация чрез съвременно изкуство. Цел на фестивала e оживяване на култови градски пространства чрез съвременни тенденции във визуални изкуства и пърформанси на артисти от цял свят. В основата си фестивала застава зад независимия сектор в съвременните изкуства. Завършила е средното си образование в СХУпи Троян през 1989, след което заминава да учи Изящни изкуства в Университета в Рединг, Великобритания и завършва с наградата на Кодак през 1995.
Участията й са многобройни както в България, така и в чужбина със съвременни творби – видео, пърформанс, фотография и живопис.

http://nia.watertowerartfest.com/

***

Светлана Александрова – проект манаджер / координатор
Родена 1978 г. в София. Завършва Културология в ЮЗУ и пак там защитава докторска степен. Интересите й са в областта на културните политики, управлението на културната сфера на национално и общинско ниво и възможностите за участие на неправителствените културни организации на българска почва. Автентичността на Водна кула арт фест й дава възможността да работи за по-благоприятен културен климат в България.

***


Калина Петкова – асистент
Калина е ентусиаст на тема култура и се интересува живо от социални платформи. Завършава Културогия в Германия и Мениджмънт в творческите индустрии в Англия. Тя обича да свързва хора и идеи и е работила за различни организации и НПО-та в Германия, Еквадор, Великобритрания и България. Калина обича да изпробва нови неща, като в последно време се интересува от скейтбординг и културата свързана с него.

Водна Кула Арт Фест за мен е платформа, място за обмен на идеи и среща с интересни хора. Моята работа е да накарам чуждестранните ни гости да се почувстват на своя територия в София.

***


Оли Готс – координатор ПР
Оли е координатор ПР и артисти на фестивала от две години, а за юбилейното, десето издание (Water Tower Art Fest 2016, 16-25 юни) се грижи за музикалната програма за откриването. Проектите в биографията й включват водещи музикални събития в България, като концерта на Мос Деф (юни 2015), Sofia Rocks 2014, поредица изложби в нестандартни пространства, под шапката Cooltsalon, алтернативни прожекции Crooked Cinema/Кино на чорчик.
Завършила е бакалавър Media & Communications: Film Productions в Goldsmiths College, University of London – алма матер на “творчески мозъци” като Деймиън Хърст, Мери Куант, Laure Prouvost – и магистратура в Kingston University, специалност Управление в творческите среди. От 2004 до 2012 г. живее, учи и работи в Лондон, а от 2013 г. е в София, насочвайки познания и ресурси в родните културо-творчески събития и проекти.

***

Марта Радева – ПР

***


Георги Камбуров – технически сътрудник
Роден 1981 г. Има опит като сценичен декоратор в Народен Театър “Иван Вазов” и “Глобал Филмс”, технически сътрудник в Център за култура и дебат “Червената Къща” – “Андрей Николов”, оператор на пулт художествено осветление в Театър 199 “Валентин Стойчев” и технически консултант и сътрудник към фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик”.

***

 

Теодор Нанев – Технически асистент

Теодор е част от техническия екип на фестивала. Художник, скулптор, с участия в международни симпозиуми, изложби с група Н.И.Т.Т., и група Депо скулптура, общи художествени изложби. Завършил ССХУПИ Троян 1990г. и НХА специалност Скулптура.

***

Кристин Белчева – асистент

Родена през 1991г . в Стара Загора. Завършва магистратура в сферата на човешките ресурси в УНСС. От няколко години активно се занимава с доброволческа дейност, като именно така се запознава с Ния Пушкарова и научава за Водна кула арт фест.
Привлечена от пъстротата на Водна кула арт фест от 2014г. насам е въвлечена в организацията и предизвикателствата на фестивала.

***

Радина Стоименова – асистент

Pодена през 1991 г. в София. Завършва бакалавър в Националната художествена академия, специалност Стенопис. Понастоящем учи магистратура по визуални изкуства в Анси, Франция.
Работата ѝ е в сферата на пърформанса, пространствената инсталация, на границата между социологическото изследване и изкуството. Свързана е както с изоставените, така и с преходните, незначителни пространства.  

Част от екипа на Водна кула арт фест е от 2014 г. насам. Привлечена е от идеята на фестивала както и от желанието да участва в развитието на културния живот в България.

 ***

 

Димитър Мичев – счетоводител

***

Design and preprint -  InVentor

***

пишете ни: info@watertowerartfest.com

https://www.facebook.com/watertowerartfest/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>